Hallo,  hier zijn we weer met ons dagverslag!

De ravotters zijn in de voormiddag naar het bos getrokken.  Als eerste hebben we een camouflagespel gespeeld, waarbij het de bedoeling was om zo dicht mogelijk naar de leiding toe te komen zonder herkend te worden. Hier gingen ze volledig voor, enkelen waren amper te onderscheiden van een echte boom. (dennenappels in de haren, takken voor hun gezicht, …)

Nadien speelden we een  aangepaste versie van het spelletje ‘stratego’, waarbij het ene team het andere moest verslaan door de andere leden uit te schakelen en hun vlag te bemachtigen.

In de namiddag speelden we paintball. De leiding toverde het veld om tot een echt paintballparcours vol met tafels en stoelen waar ze zich achter konden verschuilen. Met verf in hun spuiten probeerden ze elkaar te raken om elkaar te ‘vermoorden’.

Wegens de hitte hadden we vandaag ook weer enkele waterspellen in petto. Zo speelden we tienbal met een waterabsorberende zachte bal, limbo onder te tuinslang, telefoontje in het zwembad,… en uiteraard een momentje om lekker te luieren met enkele boekjes.

Na een vullende portie spinazie en vissteaks trokken we onze vuile kleren aan om in de modder te rollebollen.

In de voormiddag zijn de rekkies  naar het bos getrokken met een spuit in de hand. Met twee teams tegen elkaar werd er een echte strijd van gemaakt. De strijd gaat nog voort want we sloten af met gelijkspel. Terug op de kampplaats kregen ze tijd om tips te zoeken in verband met onze rode draad.

Na een heerlijke maaltijd  hadden we weer genoeg energie om tegen de namiddag aan te vliegen. Tijdens de platte rust kregen we de tijd om af te koelen en te rusten op ons veldbed. Daarna was het tijd voor deel twee van onze vuile dag. De leiding heeft zelf modder gemaakt met water en grond. De leden speelden vlaggenroof tegen elkaar en moesten een sok zoeken in de modder. Daarna speelden we ontrouwbare echtgenoot ook weer in de modder. Wanneer het bijna tijd was om te eten, kropen de rekkies in de douche.

Als avondspel deelden we de jongens en de meisjes in voor een echte jongens –en meisjesavond. De jongens gingen fietsen in het bos en voetballen op het veld. De meisjes genoten van heerlijke masssages en gezichtsmaskertjes om te ontspannen.

 

De rakkerleiding heeft zich vandaag vooral beziggehouden met het voorbereiden van activiteiten zoals het dorpspel. Ook zijn ze het zwembad al eens gaan bezoeken voor de daguitstap. Ze kijken er al naar uit om hun leden binnenkort te verwelkomen.

Slaapwel lieve mama’s en papa’s

 

 

Het is tof dat u een reactie schrijft, maar deze verschijnt pas na onze goedkeuring. Dus geen paniek wanneer deze niet direct verschijnt. 🙂 

3 reacties

 1. Karine Van Dievel schreef:

  Amai, ik vind dat jullie heel actief zijn ondanks de hitte!

 2. Karine Verbessem schreef:

  Dat zag er een geweldig modderige dag uit he.
  Leuke foto’s.

  Amusement nog allemaal

 3. Dewaele Marleen schreef:

  Hallo Kenneth en Jonathan het moet daar gistern wel feest geweest zijn op kamp! Al die leuke activiteiten. Verder veel plezier.
  Groetjes mama en papa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *