Rakkers

Dag allerliefste ouders!

Jawel, vandaag zijn onze jongste knapen gearriveerd op onze kampplaats om hier de laatste 5 dagen nog samen met ons door te brengen. De leiding had wat moeite gedaan om de kampplaats toonbaar te maken terwijl de ravotters en de rekkies is eventjes niet op de kampplaats waren. Nadat de ouders hun kindjes veilig en wel, en soms met een klein hartje, afgezet hadden en vertrokken richting thuis hebben de rakkertjes door middel van een schattentocht de hele kampplaats kunnen ontdekken. Als beloning kregen ze een schat vol met snoep dat de leiding zal verdelen gedurende de rest van het kamp. Daarna hebben we een affiche gemaakt met daarop hun naam die ze elk op hun eigen creatieve manier hebben gedecoreerd! Na een overheerlijke maaltijd, macaroni met kaas en hesp die door onze kookploeg bereid is, en een toneeltje van de leiding, Sneeuwwitje, was het spijtig genoeg al tijd om in ons bedje te kruipen 🙁
Slaapwel!

Ravotters

6 juli, vandaag zitten we al over de helft! Om deze gebeurtenis te vieren zijn we van ’s morgens vertrokken op dagtocht. Een korte samenvatting van de dagtocht: de tripstick wees de weg hoe we moesten wandelen. Door bossen en velden zijn we gegaan. ‘S middags aten we onze curryworsten met boterhammen. Curryworsten? Hadden we dan een friteuse of pan mee? Uiteraard niet. Op een eigen gemaakt vuurtje werden onze curryworsten (gewikkeld in zilverpapier) gebakken. Echte survivals waren we!
“Toevallig” passeerden we een ijskar en bowling en “toevallig” was er gereserveerd voor ons. Jeroen was helemaal verloren. Hij kon zelfs niet winnen van -12 jarigen, hahahaha!
Na de lekkere maaltijd hebben we het toneeltje voor de bezinning van morgen geoefend en zijn we gaan slapen.

Rekkies

Gisteren vertrokken we met onze rekkies op tweedaagse. We ontwaakten deze ochtend in Lichtaart, met de attracties van Bobbejaanland op de achtergrond. Na het ontbijt op bed vertrokken we richting het pretpark. Hier waagden we ons aan alle attracties. Rond half 6 was het jammer genoeg tijd om weer te vertrekken. We fietsten terug naar de kampplaats, waar er overheerlijke spaghetti carbonara op ons te wachten stond. Na het uitvoeren van de taken ruimden we onze tenten op en konden de rekkies nog even “chillen” (zoals ze het zelf zo mooi verwoorden).
Na twee super leuke maar vermoeiende dagen, zal het veldbedje van de rekkies deugd doen. Slaapwel mama en papa!

Het is tof dat u een reactie schrijft, maar deze verschijnt pas na onze goedkeuring. Dus geen paniek wanneer deze niet direct verschijnt. 🙂 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *