Rakkers:

Hallooooo lieve mama’s en papa’s!

Na lang zeuren van onze rakkers was het eindelijk tijd voor de lang verwachte vetzakkendag! We begonnen onze dag met lekkere bokes en maakten ons hierna klaar voor een dag vol vuiligheden en plezier! We speelden onder andere verftwister, maakten putten gevuld met water en zand waar ze dan als echte legermannen (én vrouwen!) doorheen kropen, we maakten zandmummies en rolden van de bergen. Na hiervan bekomen te zijn kwam het voedselgevecht waarbij we met eten van de vorige dagen elkaar insmeerden. Hierna kwam er een lekkere warme douche waar we allemaal proper en fris uit kwamen. Als middageten hadden de kookouders lekker frietjes met stoofvlees voor ons. Na deze smulpartij was het tijd voor de grote volksspelen. ‘S avonds verwelkomden we de rakkers in ons enige echte casino waar we een spannende bingo speelden. Na een vermoeiende dag kropen we in onze warme slaapzak klaar voor morgen. Slaapweeeel!

Ravotter meisjes:

Helaba mama’s en papa’s,

S’ ochtends konden we genieten van lekkere wentelteefjes! Daarna startten we met het eerste spel van de dag: The clash of the princesses. Daarbij was elk meisje een prinses en moesten ze aan de hand van een laddercompetitie zo snel mogelijk de prins voor zich winnen. Bente en Niki waren onze winnaressen!
Daarna werd het tijd voor een lekkere portie stoofvlees-friet!
In de namiddag speelden we met de hele KLJ volksspelen. De verliezers moesten afwassen, de winnaars werden vrijgesteld van hun taken en mochten ‘chillen’.
s’ Avonds werd het weer tijd voor een molllenspel: een fotozoektocht. Overal op de kampplaats werden foto’s verstopt waarbij ze een aantal vragen moest oplossen.Onze mol heeft erg hard zijn/haar best gedaan om het spel te saboteren.
Inmiddels liggen onze leden in hun bedje te snurken, slaapwel!

Ravotter jongens:

Nog voor de vogels hadden gefloten of de muggen begonnen te vliegen om ons te steken, stonden onze ravottersjongens op voor een dag vol met activiteiten.
Ze kropen in de voormiddag in de huid van een superheld; Batman, Superman en Iron man (de leden) speelden Het Grote Superheldenspel. Een spelbord vol uitdagingen en opdrachten die ze moesten vervullen.
‘S middags genoten we van frietjes met stoofvlees, we kregen zelfs een ijsje als dessert.
In de namiddag waren het volksspelen deze spelen waren: kettingloop, appel met choco opeten, snoepje zoeken in een bakje met bloem.
‘S avonds sloten we de dag af met een fotospel. De Mol heeft goed zijn/haar best gedaan want hij/zij heeft veel gemold.

Rekkies:

Onze rekkies trokken deze ochtend hun meest sportieve en comfortabele schoenen aan om op dropping te vertrekken. In groepjes werden ze op 6 km van de kampplaats gedropt en moesten ze, zonder enige hulpmiddelen, deze terug proberen te zoeken. Het groepje van Luna, Kenneth, Kirke, Mirte en Kato slaagden er als eerste in om de kampplaats te bereiken en kunnen zich de terechte winnaars noemen.
In de namiddag werden onze rekkies opnieuw in groepjes verdeeld. Dit keer samen met de andere groepen. Tijdens de volksspelen streden ze voor de overwinning, namelijk geen taken moeten uitvoeren.
Na een actieve dag kregen onze rekkies voor het slapengaan nog even de tijd om aan hun tenten te “chillen”. Omstreeks 10 uur was het uiteindelijk tijd om de tandje te gaan poetsen en hun slaapzakjes op te zoeken. Slaapzacht!

 


 

 

Het is tof dat u een reactie schrijft, maar deze verschijnt pas na onze goedkeuring. Dus geen paniek wanneer deze niet direct verschijnt. 🙂 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *