Op 4 juli werden de ravotters niet langer gewekt door Rik of Julie, deze werden deze ochtend vervangen door de (oudste) rekkies. Om hun voor te bereiden op een eventueel leidingsjaar volgend jaar, moesten zij de ravotters een hele voormiddag lang animeren. Zo speelde de ene groep een piratenspel waarin ze op zoek moesten naar de grote schat, terwijl de andere groep opdrachten volbracht om hun vermiste spullen terug te winnen. In de namiddag deden we met alle groepen een dorpsspel. In groepjes moest men de verstopte leiding terugvinden om vervolgens een uitdaging aan te gaan binnen een bepaalde tijd. Slaagde men daarin, kwam men een stap dichter bij de winst: Assepoester op tijd afhalen van het galabal.

Een deel van de rekkiegroep gaf deze ochtend leiding aan de Ravotters vandaag. Ze bedachten voor de helft van de groep een heus piratenspel en voor de andere helft maakten ze een variatie op het OCMW spel. Hierdoor konden sommigen ’s middags niet met een lepel eten omdat ze deze niet hadden gekocht tijdens het spel wat zorgde voor hilariteit aan tafel. De andere rekkies hielden een sportieve voormiddag.

In de namiddag aten we overheerlijke paprikasoep, spinaziepurree met vissticks en als nagerechtje kregen we pudding.

In de namiddag organiseerden de rakkerleiding het jaarlijkse dorpsspel. Ze moesten zo snel mogelijk in groepjes hun meter vullen waarmee ze dan een voertuig kregen om zo snel mogelijk terug naar huis te keren in ware assepoesterstijl.

In de avond hielden de ravotters een grote casinoavond en leerden zo hun gokkwaliteiten in te schatten.

De rekkies hielden ’s avonds hun vervolg van het SAW spel met een van de grotere activiteiten.

Slaapwel mami’s en papi’s en tot morgen!!

Dikke zoenen van jullie pompoenen