Hey allemaal,

 

Na het ontbijt voorzien door onze kookleiding stonden er weer heel wat leuke activiteiten op de planning. Zo begonnen de rakkermeisjes met het spel ‘De opgroeikampioen’, hierbij maakten ze kennis met alle levensfases. Bij elke fase hoorde een typische opdracht gelinkt aan de leeftijd zodat ze konden stijgen op onze groeimeter. De rakkerjongens leefden zich uit als echte avonturiers in het ‘Trivialpersuithungergamesmonopolyspel’. Na vele battles en zoektochten kroonden we Nio als winnaar van het spel.

Na het ontbijt zijn de ravotterjongens begonnen met hun FC De Kampioenen spel dit deden we met een ganzenbord. Na de middag gingen we normaal naar het bos maar omdat het zo warm werd zijn we naar de rivier gegaan voor een verfrissende duik te nemen. Ook hebben we nog waterspelletjes gedaan. ’s Avonds hebben we Bert over de vloer gehad voor een bezinning.

 

De Rekkies zijn na het ontbijt gestart met een rasechte dropping. Ze werden gedropt op een kleine afstand en moesten op zelfstandige manier de weg terugvinden naar kampplaats. Op weg naar de kampplaats moesten ze ook enkele opdrachten volbrengen zoals een tuinkabouter vragen bij iemand onderweg, een groepsfoto’s voor 4 verschillende kerken maken en een zak snoep dicht tot op de kampplaats brengen. Gedurende de namiddag hebben de Rekkies het eens rustig aan gedaan. De meesten waren volledig uitgeput na de fietstocht vanop 2-daagse en de dropping in de voormiddag en dus hebben we wat kleine spelletjes gedaan zoals kubben, of hebben sommigen zich even in de zon gezet.  ’s Avonds na een heerlijke hamburger te hebben gegeten, sloten de Rekkies ook aan om samen met diaken Bert even tot bezinning te komen en alles eventjes op een rijtje te zetten. Er werd veel gezongen en gelachen. Nadat Bert de bezinning had besloten hebben we nog enkele spelletjes gespeeld zoals “Chinese voetbal” en “Ninja”. Vermoeid en uitkijkend naar de daguitstap van morgen zijn de Rekkies dan op hun veldbed of luchtmatras gaan liggen.

 

Na de leuke voormiddagactiviteiten werden onze hongerige magen gevuld met een komkommersoep, bloemkool, aardappelen en worstje klaargemaakt door onze lieftallige kookleiding. Een dessertje mocht uiteraard niet ontbreken, vandaag kregen we lekkere rijstpap voorgeschoteld.

In de namiddag bundelden de rakkermeisjes en rakkerjongens hun krachten om de vermiste voetbaltruitjes van de kampioenen terug te vinden; DDT had deze namelijk verstopt. Aan de hand van opdrachtjes per personage kregen ze een hint naar de verstopplaats. Na het vinden van de truitjes sloten we het spel af met een spannende voetbalmatch.

Naar jaarlijkse traditie kwam Bert (onze diaken) ons een bezoekje brengen op de kampplaats. Samen aten we een lekkere hamburger in afwachting van het bezinningsmoment dat ’s avonds op de planning stond. Dit jaar dachten we na over wat van iemand een kampioen maakt. Afsluiten deden we uiteraard met ons KLJ-lied.

Na de bezinning kropen de rakkers en ravotters in hun bedje en de rekkies gingen nog even door met hun avondactiviteit.

 

Tot snel!

 

 

Het is tof dat u een reactie schrijft, maar deze verschijnt pas na onze goedkeuring. Dus geen paniek wanneer deze niet direct verschijnt. 🙂

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *