Rakkers:

Ons eerste nachtje op kamp is heel goed verlopen. Het duurde even voordat we in slaap vielen maar daarna hebben we supergoed geslapen. Ook de ochtend verliep heel vlot. Tandjes poetsen, kleren aan en rond onze enige echte KLJ-vlag gaan staan. Uit volle borst zongen we mee met het KLJlied. Nadat we smulden van lekkere boterhammen begonnen we aan de activiteit. Op de planning stond een traditionele 1 tegen allen: opdrachtjes zoals loop 100 rondjes rond ons veld, wees 5 minuten stil, knip van elke leiding een stukje haar af en lak de nagels van alle jongens op de kampplaats konden niet ontbreken. De leden hebben bijna alle opdrachtjes tot een goed einde gebracht en daarom mochten ze met waterballonnen naar de leiding gooien. Omdat de leiding ook graag wou smijten hebben we er enkele meer gemaakt en waren de leden het mikpunt.

Na een lekker middagmaal begonnen we aan onze namiddagactiviteit: een helden & schurkenspel. We deden onze verkleedkleren aan en verdeelden de teams: meisjes tegen jongens. De jongens waren beter in tienbal terwijl de meisjes beter waren in vlaggenroof, ze amuseerden zich heel hard! Uiteindelijk zijn de jongens gewonnen maar dat vonden de meisjes niet zo’n erg.

Als avondmaal aten we heerlijke hamburgers en daarna volgde de viering die Bert kwam begeleiden, de rakkers maakten tekeningen waar ze in weergaven wat voor God het perfecte sprookjes…. Vond. Na de bezinning dronken we nog lekkere bananenmilkshake

Ravotter meisjes:

Hoihoihoi,

Vandaag zijn we de dag begonnen met ‘binnen de minuut’, een bekend spelprogramma op vtm. Onze meisjes moesten binnen 60 seconden allerlei verschillende opdrachtjes uitvoeren. Lotte was onze winnares!

In de namiddag speelden we met de ravotterjongensleiding waterspelletjes. We speelden tikkertje spons, gazetteklop, limbo enz. De ravotterjongensleiding maakten op de zandvlakte een supercoole waterglijbaan mét zwembadje. Onze leden gingen er helemaaaal voor!

Na zich even snel af te spoelen aten we lekkere hamburgers. Nadien werd het tijd voor onze jaarlijkse bezinning. Onze diaken, Bert Hellebaut zorgde weer voor een fijne viering met leuke muziek. Elke groep moest iets voorbereiden: onze leden speelden een toneeltje. Na een lekkere milkshake besloten we dat het tijd werd om in ons bedje te kruipen. Slaapwel !

Ravotter jongens:

Vandaag hebben de ravotters eerst een sport voormiddag gedaan om zeker wakker te worden. Sporten die normaal gezien niet aan bod komen, kwamen vandaag wel aan bod. Sporten zoals footvolley, volleyball, tennis … Na een heerlijk menu van ’s middags hebben we onze batterijen weer opgeladen voor waterspelletjes. Van water limbo naar waterballonnen dit deden de meisjesleiding terwijl de jongensleiding een grote waterglijbaan en zwembad en voetbad met trapjes maakte in het zand. Na de bezinning met Bert hebben we nog heerlijke milkshake gedronken. Nu zijn we moe en gaan dodo doen voor de volgende dag vol spel en plezier.

Rekkies:

Vandaag trokken de rekkies hun camouflagekledij aan en werden ze opgeleid tot echte soldaten. Tijdens deze legerdag werd er gewerkt aan hun conditie, teamwork en andere vaardigheden. We sloten onze training af met een levensechte stratego in het bos. Na deze actieve en ruige dag sloten we af met een rustig bezinningsmoment samen met Bert en de andere groepen. Voor het slapengaan dronken de rekkies een overheerlijke milkshake en konden ze genieten een welverdiende douche.

Het is tof dat u een reactie schrijft, maar deze verschijnt pas na onze goedkeuring. Dus geen paniek wanneer deze niet direct verschijnt. 🙂 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *